Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσχολικής αγωγής, σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, ασφάλειας και ενσυναίσθησης, λειτουργούμε από το 2000 στη Νέα Κρήνη τον βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο «Ο Μικρόκοσμος». Με σεβασμό στην ατομικότητα του κάθε παιδιού παρέχουμε ένα εξειδικευμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα, πλούσιο σε ερεθίσματα και εμπειρίες, τόσο στις εγκαταστάσεις του Μικρόκοσμου, όσο και στις τακτικές εκδρομές και εξορμήσεις.  Στόχος μας είναι η ομαλή μετάβαση του παιδιού από την οικογένεια στο σχολείο παράλληλα με την ισόρροπη και ισόπλευρη ανάπτυξη του στον κοινωνικοσυναισθηματικό και γνωστικό τομέα μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής και θετικής αναγνώρισης.

Καθημερινά, το πρωινό τμήμα λειτουργεί από τις 06:30 ως τις 17:00 και τα παιδιά εντάσσονται σε κάποιο από τα ακόλουθα τμήματα: βρεφικό, μεταβρεφικό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο.

Επίσης καθημερινά, ο «Ο Μικρόκοσμος» λειτουργεί και ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και υποδέχεται τα μεγαλύτερα παιδιά (νηπιαγωγείο - δημοτικό) από τις 17:00 ως τις 21:00. Τις ώρες αυτές τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ένα οργανωμένο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και κίνησης. Με αυτόν τον τρόπο ο «Ο Μικρόκοσμος»προσπαθεί να εξυπηρετήσει και να προσφέρει μια πρόταση διευκόλυνσης στους γονείς που εργάζονται, αλλά και στα παιδιά που θέλουν φαντασία, παιχνίδι, χρώματα και μουσική για τα απογεύματά τους!